Angela komt uit een familie waar muziek onlosmakelijk een grote rol speelt in het leven. Of het nu op feestelijke dagen of bij treurige gebeurtenissen is. Haar vader en moeder komen beide uit Suriname en zijn resp. van creools gemixt en van Hindoestaanse afkomst. Angela, zelf geboren en getogen Amsterdamse, ontwikkelt van kleins af aan de liefde voor verschillende muziekstijlen. Als kleine meid draait ze thuis maar wat graag de lp´s, cassettebandjes en cd´s van haar moeder grijs om los te gaan op salsa of alles wat ritmisch en dansbaar is.

Via muzikale omzwervingen, zoals zang- en pianoles, bezoekt zij de Amsterdamse salsafeesten. Zij ontdekt dat de salsascene één groot feest is van verschillende dansers die allemaal plezier en passie met de muziek voelen. Angela raakt al snel doordrongen dat ze aan de slag moet met salsales! Zij stort zich in 2003 op ‘on 1’ salsales en zoukles. Het duurt niet lang of ze geeft zelf regelmatig salsalessen en workshops. Dat smaakt naar meer… Zij sluit zich in 2005 dan ook aan bij het studentenshowteam van de populaire dansschool van Amsterdam, Extremos. Niet alleen salsa, maar ook Cupido weet het hart van Angela te raken; De liefde van haar leven en danspartner Roberto Gutierrez kwam hier het leven van Angela binnen gedanst!

Een nieuwe dansfase breekt aan met de salsales ‘on 2’ bij Purasalsa. Zij raakte er nog meer geïnspireerd en ontwikkeld door de docenten en studenten. Hier leert ze o.a. de talentvolle salsadanser Johnny Rama Hernandez kennen. Vervolgens ondergaat Angela bij dansschool Marsies Mambo jarenlang een dynamische ontwikkeling van haar technische dansvaardigheden ’on 2’, zoals op het gebied van ritmegevoel, balans, isolations en coördinatie. Sinds 2013 volgt zij de aan Eddie Torres’ Technique toegewijde Intensive Training Program van Mitchel en Monica, de gerenommeerde internationale salsadansers in Hannover. Al snel sluit ze zich aan bij de intensieve en inspirerende lessen van Poetic Motion waar haar topdocenten Johnny Rama Hernandez en Gina Abate de dans met passie, enthousiasme en persoonlijke aandacht behandelen. Angela vindt het plezier, de passie voor de salsadans en salsamuziek de belangrijke aspecten die haar motiveren zich te blijven ontwikkelen en dit in de nabije toekomst te delen.

Facebook