Wie is Koen?

Als danser en docent

Koen wil inspireren en mensen laten genieten van dans, de muziek en vooral het samenzijn. De connectie tussen mensen en de positieve groei die hieruit voortkomt is wat Koen wil bereiken. Volgens hem is er een directe verbinding tussen iemands mentale en fysieke staat en beïnvloeden zij elkaar constant. Dans, een fysieke manier om je uit te drukken, is dus een manier om je ook mentaal te ontwikkelen. Dat is bovendien een ontwikkeling die doorspeelt ver buiten de dansvloer.

Van toen tot nu

Ook Koen is een geboren en getogen Rotterdammer! Hij kwam op veertienjarige leeftijd in aanraking met salsa door de film Dirty Dancing: Havana Nights. Naast salsa heeft hij ook een tijdlang hiphop gedanst. Daarna danste hij een jaar klassiek ballet. Vervolgens is Koen een substijl van hiphop gaan beoefenen, genaamd popping. In deze periode trad hij voor het eerst op tijdens HipHopCity, een jaarlijks evenement van het HipHopHuis waar de studenten hun skills en voortgang aan het publiek kunnen tonen. Na dit intermezzo bleek de aantrekkingskracht van salsa toch te sterk en is Koen weer salsa gaan dansen.

Naast dans is Koen ook een creatief persoon, afgestudeerd van het Grafisch Lyceum Rotterdam, nu studerend aan de kunstacademie. Met deze achtergrond weet hij informatie duidelijk over te brengen door gebruik te maken van visueel materiaal en toepasselijke anekdotes.