Roberto heeft door zijn Surinaamse moeder en Spaanse vader al vroeg kennis gemaakt met verschillende soorten Spaanstalige muziek, waaronder ook Salsa muziek. In 2005 raakte Roberto verslaafd aan de dans ‘Salsa’, nadat hij een keer met zijn vader meeging naar een proefles bij salsa dansschool ‘El Centro’ in Amsterdam West. Hij pakte de pasjes al snel op en door zijn gedrevenheid ging hij op zoek naar meer. Roberto’s Salsa avontuur vervolgde in 2006 bij Extremos Dance Company in Amsterdam. In deze periode leerde hij ook Angela kennen, met wie hij niet alleen de passie voor de dans deelt en maar ook zijn leven!

Eind 2006 begon Roberto met showteamtrainingen bij Salsa Dance Squad in Den Haag en volgde daarnaast ook reguliere salsa les bij PuraSalsa in Utrecht. In deze periode leerde hij Johnny Hernandez kennen. Begin 2008 besloot Roberto te stoppen met showteamtrainingen om zich als salsadanser verder te ontwikkelen in de Salsa On 2 stijl en kwam bij Marsies Mambo terecht. Hier is onder andere zijn kennis van shines (voetenwerk), beheersing van bodymovement en gevoel voor de muziek verder ontwikkeld. In 2009 bezocht Roberto het ‘Mekka’ van de Salsa On 2: New York City, waar hij les heeft gevolgd bij de grootheden Frankie Martinez en Eddie Torres. Eind 2012 kwam Roberto in aanraking met Mitchell & Monica uit Hannover, bij wie Johnny Hernandez intussen al een paar jaar danste. Roberto heeft vanaf 2013 een aantal privélessen en intensieve training programma’s bij hen gevolgd. Dit heeft zijn dansontwikkeling en visie over salsa weer een positieve impuls gegeven. Toen Johnny in 2013 Poetic Motion oprichtte, was Roberto een van de eerste studenten, tot op de dag van vandaag.

In zijn jarenlange Salsa avontuur is het allerbelangrijkste voor Roberto geweest dat dansen gelijk is aan plezier beleven. Dit geldt ook voor de lessen die hij heeft gevolgd. Beheersing van techniek is in zijn ogen een noodzakelijk middel om je te kunnen uiten en uiteindelijk vrij te kunnen voelen als je danst op de muziek, waardoor je maximaal plezier kunt beleven op de dansvloer.
Door zijn gedrevenheid en leergierigheid heeft hij veel kennis opgedaan en blijft dit nog steeds doen. Roberto staat te popelen om zijn uitgebreide kennis te delen met veel passie en vooral veel plezier!

Facebook