Wie is Selwin?

Selwin werd geboren op 22 augustus 1991 in Den Haag. Sportief zijn en muziek stonden altijd centraal tijdens zijn jeugd. Selwin had tot zijn 15e elke zomer vakanties doorgebracht op de Canarische Eilanden waarbij hij veel optredens had gezien van rondtrekkende entertainment groepen zoals Flamenco, Capoeira en Soul coverbands. Naast muziekcollecties van zijn ouders zoals latin muziek, oosterse muziek en soul hebben deze zomers hem sterk beïnvloed.

Begonnen met het spelen van blokfluit, over naar keyboard en uiteindelijk Arabische percussie en gitaar zorgde ervoor dat hij altijd actief bezig was met muziek. Zijn eerste optredens waren niet met dans maar op 16-jarige leeftijd muziekoptredens met Darbuka/Tablah op verschillende podia zoals het theaterpoject Loket 025 van Dogtroep in het Atrium van Den Haag of optreden bij de Iraakse ambassade.

Naast een verlegen jeugd waarbij dans alleen plaatsvond als optreden in de woonkamer voor de ouders was de eerste heftige prikkeling om te dansen door een bezoek aan een wekelijkse salsa feestje in café de Boterwaag in de Haagse binnenstad. De connectie was toen snel gelegd. De woonkamer werd snel ingeruild voor salsalessen. Naast dans is de beoefening van de Chinese zelfverdedigingsstijl Wing Chun ook een grote passie.

Selwin behaalt zijn VWO diploma aan het Segbroek College in Den Haag om daarna de opleiding Commerciële Economie te volgen aan de Haagse Hogeschool. In het derde studiejaar tijdens een Eramus uitwisseling in het Belgische Leuven raakte hij nog meer verslaafd aan salsa, bachata en hij kwam ook in aanraking met Kizomba. Tijdens zijn studie trainde Selwin ook in de showgroep Bachata Passion en trad op in binnen- en buitenland. Daarnaast startte Selwin met Suleika de dansschool Mistura Movement met Kizomba lessen, trainingen voor 3 showgroepen en internationale optredens en workshops. Hij haalt zijn bachelor diploma en besluit daarna een tussenjaar te nemen. Tijdens het tussenjaar komt de focus te liggen op dans en het groeien van Mistura Movement.

Naast de grote passie voor Kizomba was Selwin op zoek naar een plek waar hij zijn liefde voor salsa kon laten bloeien. Na lang zoeken komt Selwin terecht bij Johnny en start privélessen. Het gevoel was goed en hij wist meteen dat hij op de juiste adres was. Naast het ontwikkelen van bewustzijn ontstaat er een sterke band tussen de twee. In 2015 naast het volgen van wekelijkse lessen traint Selwin mee met showtrainingen en is hij onderdeel geworden van het Poetic Motion Team.

Voor Selwin is dans expressie van jezelf door middel van het lichaam. Bewust hiermee omgaan betekent bewust omgaan met jezelf.

Selwin gelooft erin dat alles mogelijk is zolang je maar graag genoeg wilt en dat je er ook voor gaat. Energie, discipline en jezelf zijn staan bij hem centraal.
Het doel van Selwin is mensen door middel van dans jezelf en je omgeving beter te leren kennen zowel mentaal als fysiek.