Wat is Poetic Motion?

Poetic Motion is een unieke, innovatieve en toonaangevende dansschool waar je wordt gestimuleerd jezelf te ontwikkelen en te ontdekken. Bij Poetic Motion wordt er gewerkt aan je houding en bewegingsgedrag. We streven naar fysieke en mentale bewustwording. Dit gebeurt zonder druk en zonder kaders.
Poetic Motion verbindt mensen, door middel van dans en muziek, op een plek waar dat wordt toegelaten. Bij het denken aan Poetic Motion krijg je positieve energie, een lach op je gezicht, vertrouwen in jezelf en moed om dromen te verwezenlijken.
Poetic Motion is daarnaast een gevoel, zoals een overtuiging, dat je kracht geeft om jezelf te ontdekken en tijd te gunnen. Nooit te slecht, nooit te oud, nooit te … om te beginnen! Denk je dat het nu niet het moment is? Dat is het wel! Wacht niet op het juiste moment, want dat is nu. Iedereen wordt omarmd.

Energie
Hetgeen dat ons beweegt

Passie
Waar het allemaal begint

Persoonlijk
Omdat iedereen uniek is

Bewust
Zodat je gaat genieten

Plezier
Want daar draait het om

Begripvol
Omdat we je begrijpen

Historie

Voordat Johnny de dansschool startte in 2013, legde hij zeer gepassioneerd de beginselen van de Eddie Torres Technique uit aan een klein aantal fanatiekelingen. Al snel volgden er aanvragen voor privélessen en voor reguliere groepslessen. Johnny besefte heel goed dat hij direct had kunnen beginnen met het geven van salsalessen, gezien het animo.

Om mensen vanaf de basis echt goed te leren salsa dansen, wist ook Johnny dat hij als docent een grote verantwoordelijkheid had om hoogwaardig technische lessen aan te kunnen bieden. Vanuit dit verantwoordelijkheidsgevoel besloot hij om zichzelf eerst nog verder te ontwikkelen als danser. Dit had als resultaat dat Johnny in september 2013 een zeer krachtig concept met gedetailleerd lesmateriaal wist neer te zetten onder de naam Dance Company Poetic Motion.

Vanaf dat moment is het gaan groeien. Om dit concept en de visie uit te kunnen breiden en te verspreiden, was er aan één persoon niet genoeg. Gina Abbate heeft zich vanaf het voorjaar 2015 bij het team toegevoegd. Zij heeft een grote bijdrage als docent maar ook als mede-eigenaar heeft zij in de loop der tijd grote invloed gehad op de ontwikkeling van de dansschool. Daarnaast is zij een belangrijk rolmodel voor de vrouwelijke studenten.

Gezien de explosief toegenomen belangstelling, is het team sinds kort verder uitgebreid en zijn er nieuwe docenten aan het team toegevoegd om de visie verder te verspreiden.

De naam

Poetic Motion’?

Poëten spelen met woorden om tot uitdrukking te komen op papier. Dit kan simpel en zichtbaar, maar ook verborgen achter een reeks van woorden. De woorden zijn de bewegingen, de uitdrukking is de expressie, die samenkomen op de dansvloer. Poëten nemen de tijd voor het uitvoeren van hun creatie om details zichtbaar en duidelijk te maken. ‘Poetic Motion’ werd de naam, wat een reflectie is op Johnny’s persoonlijkheid en visie.

Beweging is een reflectie van wie je bent.

Logo

Vroeger schreef men de woorden op papier met een veer, wat het schrijven er niet gemakkelijker op maakte. Dit vergt tijd en focus, maar resulteerde in een sierlijk en gedetailleerd resultaat. Hieruit ontstond dan ook de keuze voor het logo, de veer.

De veer staat voor poëzie en beweging. De kern is het lichamelijke center, de veertjes de ledematen, die samen 1 worden in beweging. De kern symboliseert de stabiele factor die nodig is om ‘de veertjes’ te laten verankeren; hiermee worden de ontzettend belangrijke basistechnieken bedoeld. Deze kern van basis technieken zorgt voor stabiliteit waardoor de ‘veertjes’ ingekleurd kunnen worden naar eigen beleving en interpretatie. Zodra de kern ontbreekt, zullen de veertjes (bijv. styling of partnering combinaties) geen punt hebben om zich aan te verankeren.

Wat maakt Poetic Motion onderscheidend?

Wij houden van wat we doen en zullen er alles aan doen om jou daarin mee te nemen! Poetic Motion is uniek op verschillende gebieden.

De dansschool heeft vanaf de start een innovatieve lesstructuur neergezet. De lessen zijn niet ingedeeld per niveau. Dit houdt in dat een beginner in dezelfde les staat als een showdanser. Een beginner leert van een ervaren danser, maar ook een ervaren danser leert van een beginner. Vaak denken mensen dat deze combinatie niet samen gaat, maar juist dít zorgt ervoor dat ontwikkeling plaatsvindt. Poetic Motion heeft hierin een nieuwe denkwijze gecreëerd in de scéne.

Vanwege de fysiotherapeutische kennis van Johnny wordt er tijdens de lessen uitgebreid aandacht besteed aan de duurzaamheid van je lichaam. Door bewustwording te creëren over het correct gebruiken van je lichaam, kun je het best en langst genieten van de dans. Daarnaast draagt deze bewustwording eveneens bij aan het voorkomen en/of verhelpen van blessures.

Bij Poetic Motion doet iedereen ertoe! We laten niemand vallen en iedereen krijgt dezelfde aandacht. Door middel van persoonlijke feedback proberen wij iedereen zo goed mogelijk op weg te helpen. Iedereen komt met een ander doel en daar zijn wij ons bewust van.

Binnen Poetic Motion is verder groeien altijd mogelijk. Via ons model is er altijd een volgende stap te maken en mogelijkheden om te ontwikkelen. Van reguliere lessen naar showtraining, van showtraining naar selectieteam, van selectieteam naar het professionele team en van het professionele team naar docent. Je bent nooit uitgeleerd!

Het team van Poetic Motion is up-to-date! Zij weten wat ze doen en blijven zichzelf ontwikkelen op verschillende gebieden. De docenten verdiepen zich niet alleen in dans, maar ook op het gebied van cultuur, muziek en historie. Met de tomeloze energie, passie en verreikende kennis van de docenten zien zij als uitdaging om de reden te achterhalen wat de individuele danser doet bewegen.

Voor een veilige en overzichtelijke verwerking van de gegevens van onze leerlingen werken wij met Eversports. Wil je je inschrijven voor onze lessen of workshops? Maak dan een account aan via deze website. Je kunt ook de app downloaden voor iOS of Android. Schrijf je hier in voor het portaal van Poetic Motion in Eversports.

 

Ons Team

Johnny Rama Hernandez

Johnny Rama Hernandez

Founder / Teacher

Lisa

Lisa

Teacher

Selwin

Selwin

Teacher

Claudia

Claudia

Teacher

Gina Abbate

Gina Abbate

Founder / Teacher

Désiree

Désiree

Teacher

Vivienne

Vivienne

Teacher

Ache

Ache

Teacher