Wie is Lisa?

Voor Lisa is het hele leven een ontdekkings- en ontwikkelingsreis, waarin dansen een bijzondere en stimulerende plek inneemt. Alle bewustzijnsinzichten uit het ervaren van dans en het fysieke lichaam kunnen oneindig worden toegepast op het dagelijks leven en vice versa. Essentieel voor Lisa is dus deze parallel tussen het concrete en abstracte niveau van (actief) Zijn. Ze is erachter gekomen dat het zoveel mogelijk loslaten van eigen of andermans oordeel het grote verschil maakt. In deze visie streeft zij ernaar zichzelf en anderen de ruimte te geven om kwetsbaar en “anders” te zijn dan de zogenoemde “meerderheid”.

Zij vraagt zich bovendien af: Hoeveel positieve energie zou het opleveren indien we als maatschappij meer onze menselijke overeenkomsten benadrukken in plaats van de onderlinge verschillen? De eenheid in eigenheid is wat het leven mooi maakt!

Van toen tot nu

Lisa groeide op in een groot en gezellig gezin met een ijzersterke Indische moeder. Omdat haar Surinaamse vader musicus van beroep is, werd Lisa altijd gevoed met muziek: uit zijn uitgebreide LP-collectie waren de klanken te horen van Celia Cruz tot Motown en Michael Jackson.

Beweging op muziek vindt Lisa al fascinerend zo lang als ze zich kan herinneren. Na balletlessen op hele jonge leeftijd begon zij vanaf haar elfde fanatiek met aerobics. Een vrij mechanische bewegingsdiscipline, echter een mooi vertrekpunt om in de loop der jaren ervaring op te doen met onder andere hiphop/streetdance, popping, locking, gogo dance en house.

Al tijdens het doorlopen van het gymnasium op de middelbare school nam zij initiatieven om showcases te creëren begeleid door eigen muziekmixen, streetdanceles te geven tijdens de keuzesporturen en in het buurthuis. Ondanks haar passie, heeft Lisa uiteindelijk eerst de Universiteit Leiden verkozen boven het exploreren van professionele dansopties. De ervaring bleef en blijft echter altijd lonken… Zo maakte zij er tijdens haar buitenlandavonturen tijdens en na de studie een onderneming van om danslessen te volgen op locatie, van tango in Argentinië tot hiphop bij Broadway Dance Center in New York City.

Omdat ze het structureel beoefenen van dansen miste, begon Lisa na terugkomst van een wereldreis in 2013 eindelijk aan salsa, iets wat al lange tijd op haar to-do-list stond. Lisa’s primaire motivatie was – naast natuurlijk het plezier –  om door middel van deze partnerdans beter een “volgende” rol te kunnen aannemen in haar leven. Dit in plaats van altijd maar in de lead te moeten zijn van zichzelf. Boven verwachting heeft zij nog veel meer inspiratie mogen ontdekken dan dit oorspronkelijke doel.
Enkele jaren heeft Lisa vanwege haar drive om te leren met veel plezier tegelijkertijd getraind bij Poetic Motion zowel als bij showteams van eStilo-Dance. Toch kwam ze op een gegeven moment tot de conclusie dat de energie en fundamentele verdiepingsmogelijkheden bij Poetic Motion het beste aansluiten op hoe zij nu in het leven kiest te staan. Naast haar intensieve ontwikkeling bij Poetic Motion voort te zetten, besteedt zij de nodige aandacht aan andere fysieke trainingsvormen zoals Pilates, yoga en ballet.

Voor haar maken een stabiel lichamelijk, geestelijk en innerlijk fundament uiteindelijk lol en bewegingsvrijheid in het leven – en daarmee op de dansvloer –  mogelijk. Let’s connect and share!

“Opportunity dances with those already on the dance floor”