Wie is Désiree?

Als danser en docent

Voor Désiree staan passie en plezier centraal bij het dansen en het lesgeven.

Zij houdt ervan mensen te helpen hun (dans)grenzen te laten verleggen. Of het nu gaat om iemand die voor het eerst salsa wil leren dansen, of iemand met meer ervaring die wil optreden met shows. Ze vindt het belangrijk dat dansers elkaar respecteren en iedereen in zijn of haar waarde wordt gelaten. Op deze manier kan worden gewerkt aan ieders uitdagingen in een veilige omgeving.

Met haar rust en duidelijke manier van lesgeven besteedt Désiree veel aandacht aan een goede danstechniek. Niet alleen om te zorgen dat beter wordt bewogen en gedanst, maar ook om er zeker van te zijn dat dit nog lange tijd (en eventueel op hoog tempo) kan worden volgehouden zonder blessures.

Naast het trainen van technische vaardigheden vindt zij het belangrijk om aandacht te besteden aan inlevingsvermogen in de dans en de muziek. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid, en ze vindt niets mooier dan die terug te kunnen zien in de dans.

Van toen tot nu

Désiree begon als klein meisje met klassieke balletlessen. Na jarenlang ballet te hebben gedanst is zij dit gaan combineren met stijldansen (latin en ballroom) en kwam ze uiteindelijk bij salsa uit. Ze volgde een aantal jaren salsalessen bij diverse dansscholen en ze begon in 2016 bij Poetic Motion. Sinds 2017 maakt zij deel uit van het educatieteam van Poetic Motion. Naast salsa blijft Désiree zich fysiek ontwikkelen door het volgen van lessen in pilates en ballet.