Wie is Johnny?

Bij Johnny mogen dingen rauw zijn, zonder bewerking. Wil je huilen? Dan huil je. Wil je lachen? Dan lach je. Iedereen moet doen wat hij/zij wilt doen. Johnny doet de dingen die hij doet met volle overgave. Als de ander gelukkig is, is hij dat ook!
De passie voor kunst stroomt door zijn aderen en dit zal voelbaar zijn voor de mensen om hem heen.

Tijdens zijn ontdekkingsreis leerde hij over de mens en haar bijkomende kenmerken en uitdagingen.
Johnny had als doel een brug te creëren tussen dans en mens.

Van toen tot nu 

Johnny Rama Hernandez werd op 15 augustus 1987 op de wereld gezet. Zijn liefdevolle ouders bezorgen hem een heerlijke jeugd in Nederland en gedeeltelijk in het passievolle Spanje. In Nederland haalt Johhny zijn VWO diploma aan de Johannes Calvijn in Rotterdam-Zuid. Voordat hij zijn eerste salsastap op de dansvloer zette, stond Johnny op het punt door te breken als professioneel voetballer. De passie voor muziek en dans was echter vele malen groter en Johnny besloot al zijn energie te richten op het dansen.

In 2005 begon Johnny met het volgen van reguliere salsalessen bij verschillende dansscholen. Naast salsa besloot hij zich te verdiepen in flamenco, waarvan hij tot de dag van vandaag profijt van heeft gehad. Al snel lagen choreografen op de loer voor deze jonge, fanatieke en passievolle Spanjaard.

In 2008 deed Johnny zijn eerste ervaring met showdansen op bij Pura Salsa. Daarna heeft hij deel uitgemaakt van Salsaddiction en tenslotte heeft hij ook opgetreden met TC Dance. Naast de goede ervaringen had Johnny het gevoel dat hij op danstechnisch gebied nog veel meer kon leren en zich verder kon ontwikkelen. Zodoende ging hij op zoek naar manieren om deze ontwikkeling te realiseren.

Tijdens zijn ontdekkingsreis in de danswereld, kreeg hij geen antwoorden op zijn vragen. Hij bleef met onbegrip achter. Vanwege dit onbegrip ging hij op zoek naar antwoorden op vragen die al een tijd in zijn hoofd rond dwaalden.

Bij Mitchell en Monica van Tambo Dance Project in Hannover, vond Johnny na een lange tijd wat hij zocht: diepgaande kennis van zeer gedetailleerde technieken. Door hard te werken en intensief te trainen reisde hij al snel met Tambo Dance Project over de gehele wereld. En in deze periode heeft hij zich ontzettend sterk weten te ontwikkelen als danser. Ook samen met zijn broer Denny wist hij het publiek gek te maken onder de naam ‘The Hernandez Brothers’, waar hij in 2010 een start mee maakte.

Johnny heeft ook opgetreden als background danser bij grote Salsa artiesten als La India, Victor Manuell en Maite Hontelé. Zelfs deelde hij het podium met ‘The Princess of Salsa’ Melissa Rosado tijdens het Amsterdam International Salsa Congress.

 

Facebook