Wie is Ache?

Van toen tot nu

Ache is geboren en getogen in Curaçao en natuurlijk gek op dansen. In de Afro-Caribische cultuur is dansen een outlet, een manier om jezelf uit te drukken. In zijn jeugd bracht hij veel tijd door in het huis van zijn oma, die nog tot op de dag van vandaag veel Montuno- en Son-klassiekers draait. Dat was zijn eerste kennismaking met salsamuziek. Als kind vond hij het heerlijk om naar de woorden van deze liedjes te luisteren en ze op te schrijven. Stiekem natuurlijk, want hij had een macho-imago hoog te houden.

Toen hij wat ouder werd, werd Ache fan van Salserin en Los Adolescentes, Venezolaanse salsabands die vaak op televisie kwamen. Toen hij op de middelbare school zat, begon hij met zijn eerste salsalessen en was voorgoed verslaafd. Na de middelbare school verhuisde hij naar Nederland om hier te studeren. Hij kon niet genoeg krijgen van salsa, dus ging hij verder met lessen volgen. Hij wilde altijd meer leren over de technieken van salsa, en na een hele lange zoektocht vond hij Poetic Motion – the rest is history.

Als danser en docent

Bij Poetic Motion ontdekte Ache veel meer lagen binnen de dans. Hij besefte dat een beweging niet aan een specifieke danssoort toegeschreven hoeft te worden, maar dat het gewoon een bepaalde beweging is. Van simpelweg lopen naar de supermarkt tot het uitvoeren van een perfecte plié of Suzie Q, het gaat allemaal om bewegingen. Bewegen komt vanuit een bepaalde emotie, en die emotie kan ontstaan door muziek.